Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

KÖZÖS MÚZEUMLÁTOGATÁS

 

Kecel, 2020. július 27.

 

Domaszéki Klubunk Közös haditechnikai múzeumlátogatást szervezett 2020. július 27.-én a Pintér Művek kezelésében lévő haditechnikai eszközök megtekintése céljából! A szervező munka javát Vajda Zoltán ött őrmester Domaszéki Klubunk elnöke vállalta magára, az autóbuszt a helyi Önkormányzat biztosította! Valamennyi résztvevő vagy szerződéses, vagy különféle tartalékos katona volt, akik számára sok érdekességet tartogatott a megtekintett múzeum. Ma már alig található a rendszerekben a kiállított tárgyak, de a látogatók érdekesnek tartották az elmúlt század közepe-vége táján a honvédelem rendszerében használt technikai eszközök.

 

A kirándulás, a közös út jó alkalom volt egymás jobb megismerésére, barátságok kötésére, erősíteni azt a közös érdeklődést, ami a tartalékos katonákat össze kell-hogy kösse! Választ kaptunk egy régen feltett kérdésre is: „Mit tud adni a MATASZ? Mit kapunk a tagdíjunkért, miért érdemes a tartalékosok klubjaiba belépni”?  Az ilyen és ehhez hasonló programok miatt, ezért is helyes a településeken összefogni, a honvédelmi érdeklődés alapján baráti, emberi kisközösségeket alakítani és erre a szolgálati időben leginkább az önkéntes területvédelmi tartalékosok, és a speciális önkéntes tartalékosok rendszerei kiválóan alkalmasak!  Keretet adnak és a két egyeztetett időben történt behívás közötti időben, az úgynevezett rendelkezésre állási időszakban a Magyar Tartalékosok Szövetsége területi szervez, a klubok ajánlanak!

 

Gratulálunk a szervezőknek, a résztvevőknek! Helyes jó kezdeményezés volt, már-is többen érdeklődnek az után, hogy és milyen tartalékos katonai szolgálatok léteznek, hogy lehet egy fiatal Hazáját szerető Fiú vagy Lány tagja ennek, ezeknek a közösségeknek! Keressétek fel klubjainkat, Ők elvezetnek Beneteket azokhoz a toborzó katonai szervezetekhez, ahol bekerülhettek, Domaszéken, és más településeken is az Önkéntes Tartalékosok soraiba! Nem utolsósorban szerződéses vagy más jogviszonyban ez a rendszer lehetőséget is biztosít a biztos megélhetésre is!

 

Gratulálunk Vajda Zoltán ött. őrmester Úrnak, aki a járványveszély időszakában önkéntes segítőként segítette-támogatta a rászoruló idős, beteg „tanyasi” Embereket, makkor is és most is a szervező munka javát magára vállalta, és kovácsa volt ezeknek a közösség építő eredményes munkáknak! A helyi Önkormányzat is hasznosnak elismerésre méltónak, követendőnek tartja ezeket a kezdeményezéseket, jól illeszkedik a helyi közösség építő munkába! Gratulálunk, további sok sikert kívánunk!