Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Szeged, 2020. április 18.

A kiskundorozsmai MATASZ Klub a Szeged járási vezetőségünk irányítási körébe tartozik. Dorozsma jelentős városrésze Szegednek. Több mint tizennégyezer lakó él itt lényegében külvárosi és alföldi települési viszonyok között. Fejlett sport és kulturális élet folyik ezen a szeged részét képező, ám csaknem önálló településen. Sok nyugdíjas és idős ember mellett szerződése, nyugdíjas és tartalékos katonák is. Kiskundorozsma kétségkívül legismertebb építménye a dorozsmai szélmalom és a szegedi vitorlázórepülők pontos északi irányjelző, tájékozódási pontja a kiskundorozsmai templom tornya. Több mint tíz éve alakult itt dorozsmai klubunk 12 fővel, az azóta elhunyt Ugri György ny százados vezetésével, helyettese Nagy Ferenc ny százados Úr volt. Azóta létszámuk 16 főre felfejlődött. Működésükhöz segítséget, támogatást kapnak a helyi és a városrész vezetéstől,

A vírusjárvány kitörésekor kibocsájtott felhívásunkra, a klub azonnal reagált, és a lehetőségeket mérlegelve – saját nehézségeik ellenére - úgy döntöttek, hogy rászoruló, idős beteg dorozsmai lakosoknak segítve vállalják, hogy ételkihordásban, gyógyszer bevásárlásban segítenek az arra rászorulóknak. A feltétel az volt, hogy egészséges és 65 éven aluli társaink jelentkezzenek, mert a korban idősebbek, maguk is veszélyeztetettek és nem tehetjük ki Őket a fertőzés veszélyének.

Nagy Ferenc ny százados ismét a régi önmagára talált. Az egykori hidász századparancsnok, korábbi árvizek kiemelten elismert személyisége, azonnal jelentkezett. Jelentkezésekor mindent elintéztek csak a korát nem mondta, de Ő már jócskán túl van a kívánt korhatáron. Igaz szerencsére jócskán fiatalabb kinézete és fiatalos magatartása miatt ez szóba sem került. Március 12-óta rendszeresen, 6 fő nyugdíjas, idős beteg emberen, családtagjaikon segít a mai napig, amivel igen nagy elismerést és megbecsülést szerzett a Magyar Tartalékosok Szövetségének és tovább erősítette, személyes megbecsülését, elismertségét környezetében.

Mi is büszkék vagyunk Ferire, ma már sajnos nem a „régi”. Felette is eljárt az idő, de ha segíteni kell, Őt ma sem lehet megelőzni, ha önként, ha komoly feladat végrehajtására kell jelentkezni. Köszönjük áldozatos, önkéntes feladatvállalását. Akik ismerték számukra természetes, újabb ismerősei pedig egy nagyszerű önzetlen embert, nyugdíjas katonatisztet, a MATASZ helyi klubjának elnökét ismerhették meg személyében.