Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

ÖNKÉNTESEN

 

Szeged, 2020. március 30.

 A Magyar Tartalékosok Szövetségének Elnöke a MATASZ vezetése, irányítása során rendszeresen bocsájt ki körleveleket melyben különféle feladatokról, lehetőségekről tájékoztatja az érintetteket, mindenek elött a megyei vezetőségeket. Ezeknek a körleveleknek a jelentősége, a koronavírus veszélyes időszakban a jelentősége nagymértékben növekedett! A közelmúltban jelent meg a 04/2020 számú körlevél, melyben tájékozódtunk a koronavírus elleni közdelem keretein belül lehetségessé vált feladatokról. Ez lehetőséget biztosít a MATASZ tagjai számára, hogy önkéntes feladatokat vállaljanak a védekezés során felmerülő tennivalókból feladatok átvállalására!

 A Megyei Elnök tájékoztatta online úton a megyei vezetőség tagjait, és a korcsoportos megkötések miatt, többen az otthonról elsősorban elektronikus úton végezhető feladatok ellátására volt több jelentkező. Ezeket az adatokat összegyűjtöttük, és határidőre a Központunknak megküldtük.  Az ÖMT, és az ÖTT tagjaink adatainak, igénybevételükre vonatkozó adatok pontosítás-ra kerültek és készen állnak a feladataik teljesítésére, irányukban csupán azt fogalmaztuk meg, hogy „ha erre sor kerülne, kérjük, Mindannyijuk felelősséggel, pontosan, a tartalékosoktól elvárható módon, színvonalon teljesítsék tartalékos katonai kötelezettségüket”!

 Szeged több jelentős Klinikával, Kórházzal és Rendelő intézettel rendelkezik! Egészségügyi Intézményeinknek Délalföldi regionális szintű gyógyászati és beteg ellátási feladataik vannak! A környező településekről számos orvos, és a különféle szakszemélyzet tagjai ezekről a településekről járnak be munkát végezni, számos esetben munkaidőn túl is szükséges az utazásuk.

 Kocsis István ÖMT őrnagy Úrat - megyei alelnökünket - megkeresték és kérték, hogy szeretnék, ha Gyálarét településről, indulva, és útközben többekkel kiegészülve, vállalkozna , egészségügyi munkatársakat be, illetve haza szállítva, könnyíteni azon a nagy megterheléssel járó igénybevételen, melynek keretein belül az érintettek ezekben a napokban dolgoznak! A kérést indokolja az is, hogy a tömegközlekedési eszközök, menetrendje nem mindig igazodik a munkabeosztásokhoz és a nagyfokú fertőzés veszély, adott esetben jelentős kockázatot jelentene. Ugyan ez érvényes a taxival megvalósított utazás lehetőségeire is!

 Kocsis őrnagy Úr vállalkozott erre a feladatra, a kijárási korlátozások miatt számára megbízó levelet állítottunk ki a kijárási korlátozások miatt, és ebben a formában jelentős segítséget nyújt négy Ápolónőnek, és Egészségügyi Szakdolgozónak, a munkahelyükre való gyors be és haza jutásához, nem kell ez idő alatt külön fertőzésveszélyes kockázatot vállalniuk, és az ilyen viszonyok közötti kevés pihenő időt otthonukban jobban ki tudják használni. ,

 Köszönjük az áldozatos, nélkülözhetetlen munkájukat, Társunknak, Barátunknak, Kocsis István őrnagy Úrnak a kiemelkedő, áldozatos, önkéntes közreműködését! További kitartó eredményes munkát, jó egészséget kívánunk!