Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

Kapcsolatépítés a röszkei polgárőrökkel

Röszke, 2018. január 19.

 Röszkei klubunk meghívására a polgárőrség évzáró közgyűlésére kaptunk meghívást. A megyei elnöki átadás – átvétel részét képezi, hogy minden meghívásnak együtt teszünk eleget, egyszerre oldjuk meg a személyes bemutatás, a függőben lévő személyes és más szóbeli kérdéseket is átbeszéljük, illetve, arra alkalmas időpontokat beszélünk meg egyes részkérdés, konkrétabb elemzésére. Így Fróman Gábor t mk őrnagy megyei elnök, Dr. Palotai Jenő megyei tiszteletbeli elnök és Frau Irene Friedrich klubelnök képviseltük a tartalékos szövetséget.

 Egy nagyon eredményes évet záró közgyűlés volt, a legmelegebb elismeréssel szóltak a megyei polgárőrvezetők, a határőrség és a rendőrség képviselői Röszke polgárőreinek munkájáról. Tájékoztattuk partnereinket, hogy az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer szervezése is beindult, a közeli jövőben fel fogjuk Őket keresni és a részletes feladatokat fel fogjuk vázolni és egy intenzív toborzó tevékenységet fogunk Röszkén is végrehajtani. Nagyon leegyszerűsítve azt szeretnénk elérni a honvédelmi minisztérium oldalán, melyet a polgárőrség kiemelkedő eredményességgel teljesít a belügyminisztérium oldalán.

 A térségben szolgálatot teljesített és teljesítő katonákról nagyon jó vélemény alakult ki, ezt megtartva és tovább esősítve, együttműködve a MH kijelölt szerveivel, fel fogjuk keresni a település vezetőit és megtárgyaljuk a konkrét tennivalókat. Ehhez kértünk és kaptunk gyakorlati segítséget. Ennek a rendszere folyamatosan változik, alakul, de számos olyan végleges döntés van, amely nem zavarja ennek a fontos munkának a megkezdését. A polgárőrség megbízható jó partner, így is tekintjük és nem konkurenseknek, ezért egymás munkájának a segítése, támogatása, a jó együttműködés a legalapvetőbb cél.

 Egy baráti vacsorával, jutalmak, elismerések átadásával a késő esti órákban fejeződött be a rendezvény. Polgárőr barátainknak további munkájukhoz sok sikert, jó egészséget kívánunk!