Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

Emlékeztető a tagdíjelszámolásról

Tisztelt Klub Elnök Hölgyek és Urak!

 

Szervezeti feladataink közé tartozik – nagyon sok tennivaló között - a tagdíjak beszedése és azokkal az év végi elszámolás.

 

A MATASZ tagsági díj egy évre 2000,- Ft, melynek 20%-át a 10402142-21480517-00000000 (sárga csekken) központunknak befizetünk, tagnyilvántartás, regisztrációs és egyéb központi költségek, támogatások fedezésére és a tagdíj 80%-a a kluboknál kerül felhasználásra.

 

A 80% felhasználása helyileg a klub működésének fedezését szolgálja, melyről a forrás felhasználásának megfelelően el kell számolni, a kiadásokról számlát kell beszerezni és azokat az év végéig a központunkba eljuttatni. Ezek a klub működéséhez szükséges bármilyen jogcím lehet. Utazások, belépőjegyek, szállítási költségek étkezés, üdítők, versenydíjak, ajándékok és sok más jogcím, ami a lényeg, hogy a helyi közösség érdekeit szolgáló anyagok legyenek. A kluboknál sok helyen tagonként 1600 Ft költséget meghaladó összegeket költenek el, ez rendszerint helyi döntés eredménye, de a felhasznált összegekből, tagonként 1600.-Ft-ról számlát kell kérni és le adni!

 

Ezt ebben az esztendőben (is) kérem, külön figyelemmel kísérjétek, még van jelentős idő, számos rendezvényre ez után kerül sor, kérem, erről ne feledkezzetek meg. Ezek a pénzösszegek kivétel nélkül klubjainknál kerülnek, és kerültek felhasználásra, melynek elszámolását néhány klubunk pontosan jól végzi, de több klubunknál ezen a téren az elmúlt évben gondok voltak, pedig ez a feltétele annak, hogy a jövőben sem a tagdíj teljes összegét kelljen befizetni, és Budapestről kelljen időnként a felhasználásra tervezett összegeket lekérni.

 

Kedves Klubelnök, Társaim! Kérem, olvassátok el, folyamatosan a felhasználásnak megfelelő időben a szükséges számlákat szerezzétek be, és kérésre azokat legyetek készek átadni, elszámolás céljából.

 

Szeged, 2017. november 25.

Fróman Gábor t.mk. őrnagy
megyei elnök