Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

SZENTESI MŰSZAKIAK SZEGEDEN

Szeged, 2017. szeptember 1-3.

 

Szegeden került megrendezésre a XVIII Tartalékosok Ejtőernyős Célbaugró versenye. A verseny Fővédnöke Dr. Simicskó István Országgyűlési képviselő, Magyarország Honvédelmi Minisztere volt. A rendezvény nyitó ünnepsége XXI. Halfesztivál a 37. Műszaki Ezreddel Idén huszonegyedik alkalommal került megrendezésre szeptember első hétvégéjén a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden volt. A halászlé ünnepének hétvégéjén a hagyományos kulturális és gasztronómiai értékek mellett kiemelkedő szerepet kapott a híres halászléfőzés tudományának a továbbadása, a magyar kézműves termékek, valamint a kulturált, közösségi szórakozás is.

 

A Huszár Mátyás rakparti színes kavalkád még színesebbé tételéről többek között a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is gondoskodott, hiszen technikai eszközeink és statikus bemutatóink minden korosztály számára tartogattak valami újat, egy kis meglepetést és bővebb információkat.

 

A könnyű-és nehéz búvár felszereléseink megtekintése és kipróbálása mellett a ZENON ADROWPU víztisztító állomás által megtisztított, majd a TTR-18 ivóvíz-csomagoló által elkészített, hermetikusan zárt, káros anyagoktól mentes ivóvizünket kóstolhatták meg az érdeklődök.

 

A kíváncsiak a magyar gyártású Rába H18, a majdnem 15.000 köbcentis Kraz, illetve a 12,5 tonnás MAN HX-32 konténerszállító eszközünk vezető fülkéjéből csodálhatták a szombati forgatagot. Toborzó pontunk is számos látogatót vonzott, akik a katonai életpályáról, kiképzéseinkről, éves feladatainkról, és nemzetközi szerepvállalásainkról is kaptak egy kis ízelítőt.

 

A tudósítást a www.honvedelem.hu hírportáltól vettük át. Gratulálunk, további sok sikert!