Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

KATONASZAKÁCSOK

Szeged, 2017. szeptember 1-3

Katonaszakácsok is főzték a halászlevet Szegeden Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái is aktívan részt vettek a Szegedi Halászléfőző fesztiválon szeptember első hétvégéjén.

A szeptember 1-3. között megrendezett Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivált idén is egy időpontban tartották Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) által szervezett XVIII. MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Versennyel. A verseny fővédnöke: Dr. Simicskó István Országgyűlési képviselő, Magyarország Honvédelmi minisztere volt. A Megjelenteket, a Versenyzőket, Közreműködőket Dr. Palotai Jenő ny. ezredes a MATASZ Csongrád Megyei elnöke köszöntötte. A rendezvényt Széles Ernő ny. dandártábornok Úr, a MATASZ elnöke nyitotta meg! A megnyitón a hódmezővásárhelyi laktanya képviseletében Bátor Ferenc alezredes, megbízott parancsnokhelyettes is részt vett, a helyőrségi zenekar pedig népszerű zeneszámokkal kísérte a megnyitó ünnepséget.

A verseny napján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonaszakácsokból álló csapata már korán reggel felállította ideiglenes konyháját, hogy igazán különleges halétellel és babgulyással fogadják az ott ebédelő érdeklődőket. A halászlét a jól ismert és szeretett szegedi módon készítették el, ráadásul a többi résztvevőtől eltérően nem bográcsban, hanem a honvédségnél honosított gulyáságyúban.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílt megismerkedni a honvédség által használt járművek egy részével is.


Elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki Minden Közreműködőnek, résztvevőnek! Mindenek előtt Frank Sándor Venesz díjas mesterszakácsnak a rendezvény megálmodójának, tulajdonosának, értékes, nélkülözhetetlen segítségéért! Katonáknak, a jelen volt Társ fegyveres szervek, testületek Vezetőinek, a MATASZ közreműködött Tagjainak! Köszönet a közreműködőknek, együttműködőknek, további munkájukhoz sok sikert kívánunk! A tudósítást a
www.honvedelem.hu hírportálról vettük át.