Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

KISZOMBOR

2017. július 15 – 22.

Katonás viselkedést is tanulnak a táborozók, de a tábor lényege egy kellemes hét pihenve ismerkedni a Haza a Honvédelem kérdéseivel. A Klubnak és elnökének Balázs Zoltán Úrnak jelentős tapasztalatai vannak ebben a munkában és ezt hasznosítva, egyre színvonalasabb, érdekesebb, jobban szervezett programokat állítanak össze, az érdeklődő, fiataloknak. Így van ez rendjén, és ez tükröződik az egyre sokasodó érdeklődők számában. Remélhetően a munka egyik eredménye lesz majd, hogy a „táborlakók” közül sokan fogják választani az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálatot, a rendszer nyújtotta lehetőségeket, de a MATASZ tagságot feltétlenül. Még tábor elején vagyunk, de Balázs Zoltán klub elnök lelkes munkája, garancia, az élmény dús „tábori életre”! A meghívott „Profi” Előadók, nagyszerű felkészültséggel lelkesen támogatták a „Táborlakókat”!

Negyedik éve szervezik meg Kiszomboron a honvédelmi tábort. Idén 20 gyermek vesz részt rajta. Első nap rendőrségi és honvédségi előadást hallgathattak a táborozók.

Gajáta Fanni – Kiszombor

A Magyar Tartalékosok Szövetsége kiszombori klubja már negyedik alkalommal szervezte meg a honvédelmi tábort, amelyen általános iskola felső tagozatos gyermekek vesznek részt rajta. Balázs Zoltán táborvezető elmondta, ennek az egyhetes foglalkozásnak az a célja, hogy a fiatalok kicsit elszakadjanak az internettől és a virtuális világtól.

– Olyan élményeket adunk, amelyek nem mindennapiak és nem lehet a hétköznapokban találkozni velük. Ilyenek például a laktanya látogatások, a múzeumok és a paintballozás. Ezeket a saját kis életükben nem biztos, hogy megtapasztalnak – tette hozzá a táborvezető. Kiemelte, egy alap katonai „kiképzést”, menetgyakorlatot és katonás viselkedést is tanulnak a fiatalok.

Hétfő délelőtt Decsiné Oláh Zsuzsanna bűnmegelőzési tanácsadó és Ruza György őrnagy, a szegedi toborzóiroda munkatársa tartott előadást. A gyerekek rengeteg kérdéssel fordultak a rendvédelmi szerveket képviselőkhöz.

Sokan visszatérő táborozók. Kenyeres Áron már negyed alkalommal vesz részt ezen a foglalkozáson, s mint elmondta, idén ez az első és egyben utolsó tábora is. A 13 éves kiszombori srác azért is tagja a táborozóknak, mivel édesapja a másik táborvezető.

– Persze, a hangulat is nagyon jó itt. Az apukám tűzoltó volt, de nem tervezem, hogy valamelyik rendvédelmi szervnél dolgozzak – mondta Áron. Kérdésünkre elárulta, a második év volt idáig a legjobb, ugyanis elmentek paintballozni és Kecelen is jártak. – Ez a mai előadás jó volt, sok mindent már tudtam én is, de új dolgokat is hallottam.

A táborozók a héten nem fognak unatkozni: a kukorica-útvesztőbe, a szolnoki Reptár Múzeumba, a szegedi repülőtérre és a makói tűzoltóságra is ellátogatnak, hogy új dolgokkal ismerkedjenek meg.

További szép élményeket, érdekes programokat kívánunk Ennek a Lelkes Közösségnek, a Gyerekeknek meg egy egész életre szóló élményt, Balázs Zoli Barátunknak pedig további sok sikert kívánunk!