Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

Utazás a Bánságba

Bánság, 2017. augusztus 5–15.

 Együttműködő Partnerünkkel, a Kormányos Autósiskolával, Utazás vadregényes tájakon a Bánságba! Augusztus 5. és 15. közt (pontosítok hamarosan) 5 napos kirándulás a Déli-Kárpátokban. Kora reggel indulunk a Tesco parkolóból. Határátlépés Kiszombornál.

 Első állomás Temesvár. A Bánság, a történelmi Magyarország legszínesebb etnikai összetételű vidéke. Káprázatos természeti látnivalók, remek városok és várak tartanak számot az utazók érdeklődésére. A Dómtemplomot, a szerb Püspöki Palotát és a Katedrálist mindenképp megnézzük Temesváron.

 Vaskapu, vízerőmű megtekintése egy dunai hajókirándulás kapcsán.

 Buszos kirándulás a Duna partján Orsovától Újmoldváig, beiktatva egy-két panoráma szünetet: Decebal sziklaszobor, Mraconia kolostor, Csukar kilátó, Széchenyi és Baross emlékhely. A Szent László várromról megcsodáljuk a szerb oldalon levő Galambóc várát. Kirándulás a Bigéri vízeséshez.

 Herkulesfürdő – a Monarchia egykori gyöngyszeme. A fürdőzésre vágyók a csodálatos termálvízben hódolhatnak szenvedélyüknek illetve ivóvízkúrát is vehetnek a gyógyforrásoknál. A túrázásra vágyók lenyűgöző panorámában gyönyörködhetnek a Cserna patak völgyében: Fehér kereszt kilátó, Zsellér-völgy.

 A Cserna vadregényes völgye vetekszik a Békás-szoros szépségével. Megcsodáljuk az Isten hídját – természetes sziklahíd. Idő függvénye, hogy a Tismana kolostort is megtekintsük festői környezetben.

 Időpont és utazás költsége hamarosan! Jelentkezés a Kormányos Autósi9skolánál Szeged!