Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

HŐSÖK

Algyő, 2017. június

 

Algyői Klubunk Megemlékezéssel és koszorúzással emlékezett meg az Első világháborúban elesett hősökről. Ezúttal egy különleges szempont szerint, a Nagy Háborúban részt vett katonák egyik elem szükségletéről, a víz biztosításáról a harcoló katonák szükségleteiről. A szakszerű vetítettképes előadást az Algyői Faluházban, Leléné Juhász Erika szervezte, és az előadást, a képes vetítést a MERIRUM hagyományőrző Egyesület biztosította. Jelen volt az egyesület Olasz együttműködő Partnere is, aki nagyon szimpatikusan egészítette ki a gazdagon illusztrált előadást. Nagyszerű volt a kedves, kellemes fiatal tolmács tevékenysége, így pontosan nyomon követtük az előadást és a képes bemutatót.

 

Az előadást követően, a klub magja, meg koszorúzta a templom falán elhelyezett hősök emléktábláját, ahol a település méreteit tekintve, nagyon sok név volt felsorolva, akik a Nagy Háborúban, a legdrágábbat az életüket adták a hazáért. A rendezvényen részt vett Dr. Palotai Jenő ny. ezredes a MATASZ Csongrád megyei elnöke, aki elismeréssel szólt a rendezők és szervezők munkájáról. Elmondta, hogy megyénknek együttműködési szerződése van az ANA, az Alpesi Olasz tartalékosok Trevisói vezetőségével, ahol két éve járt küldöttségünk, és tapasztalhatták, hogy Olasz országban a hagyományőrzésnek, a hősök áldozatainak milyen fejlett kultusza van, és milyen nagyra értékelik még ma is az egykori háborús ellenfelek, a Magyar Katonák emlékeit.

 

Köszönet Algyői Társainknak az érdekes megemlékezés és a koszorúzás gondolatáért és annak megszervezéséért! További sok sikert kívánunk munkájukhoz!