Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

Köszöntő - Szemere Miklós vetélkedő

Kedves Tanulók!

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Pedagógusok!

A hazaszeretet és a hazafiság fogalmának minden történelmi korban megvolt a maga jelentése és jelentősége. Nincs ez másként ma sem. Sőt! A technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre többet utazunk, ismerkedünk külföldi tájakkal, emberekkel. De vajon mit mesélünk nekik hazánkról?

A hagyományaink, kulturális és szellemi örökségünk ismerete és továbbadása életkortól függetlenül mindig aktuális, ezzel tenni tudunk családunkért, otthonunkért, barátainkért, tanárainkért, szűkebb és tágabb környezetünkért. Úgy hiszem, hogy a felsoroltak iránt érzett természetes ragaszkodásunk nem más, mint maga a hazaszeretet. A hazaszeretet pedig egy szívbe írt örök törvény.

Fizikálisan és lelkileg is egészséges egyensúlyt kell találnunk, amely stabilitást és magabiztosságot ad ebben a rohanó, folyamatosan változó és új kihívásokkal teli világban. A hazaszeretet érzése, az egymás iránti kötődés mindig gyökeret jelenthet majd számunkra.

Szemere Miklós történelmünk sokoldalú egyénisége volt, aki többek közt a küzdősportok és a sportlövészet népszerűsítésével is tett a jövő ifjúságáért, a Szemere Miklós Vetélkedővel egy rendhagyó kihívás elé szeretnénk állítani a tanulókat, hogy felhívjuk a figyelmüket a hazafias értékekre, a hazai táj szépségeinek felfedezésére, a magyar kultúrára, a tanulás és a sport szeretetére.

Minden magyar fiatalt bíztatok arra, hogy mérettesse meg magát!

Sok sikert és jó szórakozást kívánok!

Dr. Simicskó István