Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

FELHIVÁS! - 2020.01.03

 2020. 01. 03. 19:34

 Megerősített határvédelem, megnövekedett katonai járműforgalom. A Magyar Honvédség katonái – az erősödő migrációs nyomásra való tekintettel – 2020. január 6-tól az eddiginél nagyobb létszámmal támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában.

Tekintettel a fentiekre 2020. január 4. és január 6. között – a nappali órákban – a Magyar Honvédség határvédelmi feladatai kapcsán megnövekedett járműforgalomra lehet számítani az ország több autópályáján és főútvonalán, elsősorban Bács-Kiskun megye és Csongrád megye déli útszakaszain.

A katonai járműforgalommal legnagyobb mértékben érintett utak az M5, M6 és M43 autópályák, valamint az 55. számú főútvonal.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai gépjárműveket, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

 A Honvédelmi Minisztérium közleménye!