Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

KADÉT PROGRAM - 2020.01.03

Budapest, 2020. január 3.

Már hatvannyolc középiskolában folyik a Honvéd Kadét Program - mondta Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, Honvédelmi Nevelési és Ifjúság-stratégiai Osztály osztályvezetője az M1 aktuális csatorna január 3-ai, péntek reggeli műsorában.

 

Kifejtette: a Honvéd Kadét Program három színtéren valósulhat meg. Az első kettő a honvéd kadétok közismereti képzése és ágazati szakképzése. Ezeket azoknak ajánlják, akik szeretnének magabiztosabbak lenni, szeretik a kihívásokat. A harmadik szint a honvéd középiskola és kollégium. Ez jelenleg egy helyen működik, a debreceni Kratochvil Károly iskolában, amelyet azoknak ajánlanak, akik „már hivatásban gondolkodnak”. A program részletei elérhetők a www.kadetprogram.hu oldalon.

 

Kitért arra is, hogy egyre népszerűbbek a honvédelmi táborok. Tavaly több mint kétezer-kétszáz 12 és 18 év közötti fiatal vett részt ilyen táborban. és idén szeretnék még több fiatalnak biztosítani ezt a lehetőséget, és újabb tematikákkal is készülnek. A tervek szerint áprilistól lehet majd jelentkezni a honvedelmitabor.huoldalon – közölte.