Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

MATASZ TOBORZÓ - 2019.

 Domaszék, 2019, december

 A Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád Megyei Elnöksége folytatja az iskolákkal való kapcsolatfelvételt, hogy a 2020. évben eredményesebben tudjon az éves sport és honvédelmi ismereteket terjesztő rendezvényeire versenyzőket és résztvevőket toborozni. Vajda Zoltán ÖTT. szakaszvezető, – a MATASZ Domaszéki szervezetének elnöke – részvételével 2019.12.09-én ellátogattunk a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolájába, ahol fogadott bennünket az iskola vezetése. Nemes–Nagy Katalin Erika, az intézmény vezetője elmondta, hogy az iskola 1989-ben alakult a Dolgozók Általános Iskolájából. Az 1989 utáni társadalmi gazdasági változás következményeként megjelenő munkanélküliség, a munkaerőpiac működésére hívta fel a figyelmet. A jövedelmi egyenlőtlenségek növekedése, a többgyermekes családok elszegényedése több csoport számára fokozta a bizonytalanságokat a jövőt illetően. Az iskolázottsági mutatók javítása, a szakképzettség megszerzése esélyt jelentett a munkaerőpiacon való elhelyezkedésére.

 Az intézmény azoknak a fiataloknak a képzését vállalja fel, akik a hagyományos iskolarendszerből különböző okok miatt lemorzsolódtak. Az iskola fő célja, azoknak a fiataloknak a képzése, akik más intézményekben nem tudták befejezni a tanulmányaikat, kimaradtak az iskolából, illetve nem sikerült szakképesítést szerezniük, vagy olyan hiányszakmát szeretnének tanulni, ami a munkaerőpiacon keresett.

 Mi elmondtuk, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetsége – szoros egységben a Honvédelmi Minisztérium elképzeléseivel – részt kívánunk venni a magyar fiatalok hazafias, honvédelmi nevelésében, valamint a honvédelmi irányzatú sportok népszerűsítésében.

 Abban egyeztünk meg az iskola vezetésével, hogy 2019.12.19-én 9 órától az iskola aulájában tartunk egy tájékoztatóval egybekötött bemutatót, ahol Csorba József t. hadnagy, az ejtőernyőzésről tart videó filmes bemutatóval egybekötött tájékoztatót, Vajda Zoltán ÖTT szakaszvezető pedig, a kiállított fegyverek felhasználásával egy fegyverbemutatót fog tartani.