Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

DIJÁTADÁS

 Szeged, 2019. december

 A Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád Megyei Elnöksége, 2019. október 18.-án rendezte meg, a szegedi középiskolák fiataljai részére, a „Honvédelmi Nap Gyermekeknek” (IV. Kombinált Haditorna) elnevezésű akadályversenyt. A Maros Menti MATASZ Klub, valamint a Délvidéki Aero  Clubbal közösen, a szegedi repülőtéren. A versenyre a 2019. évre tervezett éves program keretében került sor, amelynek elsődleges célja volt, a középiskolai évfolyamok tanulói részére a honvédelmi ismeretek átadása, a fiatalok egészséges életmódra való nevelése, illetve a honvédelmi sportok iránti figyelem, valamint, a katonai pálya és az önkéntes tartalékos szolgálat iránti érdeklődés felkeltése. 

 A rendezvényre a Szegedi Szakképzési Centrum három középiskolájának 30 diákja nevezett be. (Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola.) A versenyen való részvétel, illetve a nevezés, díjmentes volt. A csapatverseny, ahol az egyéni és csapatban részt vevő helyezettek a verseny végén, oklevelet, érmet, és a felajánlott díjakat kapták, a verseny támogatóitól. A versenydíjakat, – Dr. Juhász Tünde ömt. ezredes asszony megbízásából – a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Mikecz Péter adta át. Az átadott versenydíjakon kívül, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság 100 – 100 ezer forint értékű sportfelszerelést ajánlott fel a csapatversenyben dobogós helyezést elért iskoláknak. A felajánlás úgy szólt, hogy az iskola által kért, illetve meghatározott sporteszközök, felszerelések kerülnek beszerzésre, majd ezt követően átadásra.

 A csapatversenyben első helyezést elért Csonka Srácok I. csapata, (a Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola, felkészítő tanár: Türk Balázs) nevében, a mai napon vette át az intézmény vezetője Tóthné Bíró Zsuzsanna a felajánlott sportfelszereléseket, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság képviselőjétől, Csepregi Balázs őrnagytól, valamint a MATASZ Csongrád megyei elnökétől.