Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

Hat órás állóképességi futás Szegeden

 

Szeged, 2019. október 26.

 

Az Ultra Runners Hungary (U.R.H.) Szeged Sport Egyesület, 2019. október 26-án, már ötödikalkalommal rendezte meg a 6 órás állóképességi futóversenyt Szegeden a Partfürdő területén. A verseny állandó indulója és egyik főszervezője Demcsák Zoltán t. hadnagy, a MATASZ Csongrád megyei alelnöke.

 

A versenyre bárki benevezhetett, bárki indulhatott – egyéniben, illetve 2 - 3 fős váltócsapatokban, – de a versenyzőnek tisztában kellett lennie, a verseny sajátosságával, hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kellett lennie a tartós futásra.A versenyre történő jelentkezés, a nevezési díj befizetését követően vált érvényessé, bár ahelyszínen is volt lehetőség a nevezésre. A szervezők a Partfürdő rendkívül szép környezetében várták a futni vágyókat és a szurkolni kilátogatókat.

 

A rajtnál és a célban lévő frissítőpontokon, vizet, izotóniás italt, magnéziumos italt, kólát, paradicsomlét, kávét, teát, sós és édes kekszeket, süteményt, almát, banánt, olivabogyót, aszalt gyümölcsöt, zsíros kenyeret, sajtot, paradicsomot és sót kínáltak a versenyzőknek a szervezők. A rajt/cél területen elsősegélypontot működtettek a szervezők, ahol szakképzett személyzet látta el a sérülteket. Minden résztvevő részére kötelezővé tették az esetleges segítségnyújtást!

 

Minden – a távot és az időt – teljesítő résztvevő, a verseny emblémázott befutóérmét kapta meg. A verseny legidősebb induló versenyzője a 75 éves Molnár Misi bácsi volt, aki 51 km-t teljesített hat óra alatt.

 

A rendvédelmi dolgozók kategóriájában induló legjobb egyéni női versenyző, Kisháziné Zombory Erika volt, aki 72 km futott a rendelkezésére álló idő alatt.

 

A rendvédelmi dolgozók kategóriájában induló legjobb egyéni férfi Spisák Emil, 72 km-t teljesített.

 

Az első helyezettek külön díjazásban részesültek. Részükre a Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád Megyei Elnöksége által felajánlott serleg került átadásra. A különdíjakat Dávid István ny. mérnök alezredes, a MATASZ Csongrád megyei elnöke adta át.

 

„Az ultrafutás egy alternatív univerzum, ahol úgy tűnik, a Föld szabályai nem érvényesek: A nők erősebbek a férfiaknál, öreg csávók erősebbek a fiatal csikóknál és a kőkorszaki fickók szandálban erősebbek bárkinél!”

 

Christopher McDougall – Futni születtünk