Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

MATASZ toborzó a domaszéki falunapon

 

Az elmúlt hétvégén háromnapos falunapi rendezvény volt Domaszéken, amely egybeesett a helyi MATASZ egyesület toborzásával. Régóta szerveződik Domaszéken a helyi tartalékos egyesület, amelyet még évekkel ezelőtt Dr. Palotai Jenő nyugállományú ezredes, a Magyar Tartalékosok Egyesület Csongrád Megyei Vezetőségének egykori elnöke kezdeményezett.

 

A zenés ébresztővel induló szombati rendezvény, gazdag programot kínált a település lakosainak, illetve az odalátogató vendégeknek. Volt vásárlással egybekötött zöldség-gyümölcs kiállítás, bográcsos főzőverseny, ingyenes játszóház, kézműves foglalkozás, lufi hajtogatás, arcfestés, babasarok és még sok más színes, szórakoztató program, nem beszélve a Nemzetközi Néptánc Fesztivál során előadott népzenei-, és táncos bemutatókról, ami a nagyszínpadon folyt. Céllövölde, hinta, sok-sok egyéb szórakozási lehetőség, amely nem hiányozhat egy ilyen volumenű rendezvényről. Étel – ital is volt bőven, s a kiskereskedők is felkészültek a sokadalomra, s nyájasan kínálták sok szép portékáikat, az arra látogatóknak.

 

A Domaszéki Falunapok rendezvénysorozat kínálta lehetőséggel élve, szombaton 2019.07.20.-án, Vajda Zoltán és Pásztor Lotte, Gizella ÖTT szakaszvezetők, – Domaszéki bajtársaikkal közösen, valamint a MATASZ Csongrád Megyei Vezetőségének támogatásával – szervezték meg a helyi tagtoborzást. Sokan álltak meg kíváncsian a MATASZ toborzó asztalánál és válogattak a sok kitett különböző színes tájékoztatókban, a melyek a Magyar Tartalékosok Szövetségét, valamint a szövetség tevékenységét mutatták be. De voltak ott – korábban a hadsereggel közösen szervezett toborzásról maradt tájékoztató füzetek is, amelyek a honvédséget, a szerződéses katonai pályát, illetve az önként vállalt tartalékos szolgálatot népszerűsítették.

 

Látogatókból, érdeklődőkből nem volt hiány, viszont a jelentkezési és vállalkozási kedv, már nem volt olyan sok. Ahogyan ezt Vajda Zoltán ÖTT szakaszvezető megfogalmazta, – többek között, a helyi TV-nek adott interjúban is – a megalakult helyi MATASZ egyesület egyik fontos feladata lesz, hogy népszerűsítse a tartalékos szolgálatot és a helyi egyesületet. Mint kiderült, sokan vállaltak a településen tartalékos szolgálatot és szívesen léptek be tagként, a megalakuló helyi MATASZ egyesületbe. A napi toborzás eredményét, az est beálltával összegző Vajda Zoltán ÖTT szakaszvezető, megfelelőnek ítélte, mert hét új taggal bővült a Domaszéki MATASZ Egyesület tagsága, amelyhez sok sikert kívánt Dávid István ny. alezredes, a MATASZ Csongrád megyei elnöke.