Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

HATÁR MENTI EGYEZTETÉS

 

 

Szeged, 2019. június 21.

 

A MATASZ Csongrád Megyei vezetősége (Dr. Palotai Jenő ny. ezredes tb. megyei elnök) és a szerbiai ORVSS magyarkanizsai vezetőségének megbízott tagjai (Sándor Tibor t I. o. kapitány, titkár) Szegeden találkoztak, ahol megtárgyalták és egyeztették a két szervezet soron következő feladatait, az együttműködés lehetőségeit, módjait.

 

Palotai ezredes tájékoztatta a szerb partnerünk képviselőjét a MH Zrínyi 2026 hadsereg fejlesztési terveiről, különös tekintettel a tartalékosok jövőbeni szerepéről lehetőségeiről, főleg az ifjúság körében tervezett hazafias honvédelmi nevelés célkitűzéseiről. a honvédelmi sportok terén az együttműködés kérdéseiről. Tájékoztatta az eddig végzett munkánkról, megtartott rendezvényeinkről és az év hátra lévő legjelentősebb feladatáról, a XX. nemzetközi ejtőernyős célbaugró verseny szervezésének eddigi és az ezt követő feladatairól. Együttműködő Partnereink figyelmébe ajánlotta a MATASZ Csongrád Megyei honlapját (http://mataszcsongrad.w6.hu) melyen folyamatosan tájékoztatjuk tagságunkat, együttműködő partnereinket

 

Sándor Tibor t kapitány elmondta, hogy változatlanul keresik az elhunyt Kovács Imre alezredes utódját, melyet nagyon nehéz lesz megtalálni, ugyanis személyében egy nagyszerű, alig pótolható veszteség érte főleg a szabadkai tartalékosok szervezőjét, titkárát. Tisztáztuk, hogy a MATASZ és az ORVSS határ menti kapcsolataiért két magyar megye MATASZ megyei vezetősége a felelős, Tompáig Csongrád megye, Tompától a Dunáig a Bács-Kiskun megye illetőségi körébe tartoznak az együttműködés kérdései. Elmondta, hogy augusztusban kerül sor a hagyományos Magyarkanizsai Maraton megrendezésére, melyre a megyei futó csapatunkat Demcsák Zoltán t. hadnagy, megyei alelnök vezetésével, meghívják. A kérésük az, hogy a Csongrád megyei vezetőség egy versenydíjjal, egy emléktárgyat a szervezőknek, és néhány oklevelet adományozzon a verseny közösen egyeztetett résztvevőjével. Palotai ezds ígéretet tett a kérés teljesitésére.

 

Mindkét fél elmondta, hogy szervezeteink együttműködése elismerésre méltó múlttal a hátunk mögött a jövőben is folytatni kívánja eddigi közös munkánkat, a bekövetkezett változások remélhetően tovább fogják erősíteni kapcsolatainkat, és kölcsönösen meghívták a résztvevők vezetőségeik nevében a jelzett, soron következő rendezvényeikre.